הקרב על הגז בין ישראל ולבנון

האם מלחמת לבנון השלישית תפרוץ בגלל שדות הגז בים התיכון? אחרי שנסראללה שלח כטב״מים לאסדת כריש ביקשנו להבין מתי ואיך נולד הסכסוך, מה ההבדל בין מים טריטוריאליים למים כלכליים, מי מנהל את המו״מ הנדיר בין המדינות ומה האינטרס של חיזבאללה בכל הסיפור | האזינו לפודקאסט החדשות היומי של ynet עם ד"ר עו"ד בני שפנייר, חוקר המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית.

הפודקאסט "וחוץ מזה?" של המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס עם פרק עשירי ואחרון לעונה השניה!

בעקבות בעיות בייצוא חיטה, מתקפות על נמלי ים ועליית מחירים בכל העולם, הפרק מציב את האספקה והסָפֵק במוקד היחסים הבינלאומיים. ד"ר ג'נטה אזרייבה על חשיבות המזון ביחב"ל; פרופ' שאול חורב על הים כזירה לאספקה ולסחר בינלאומי; וד"ר ניצן פלדמן על מה שבעיות האספקה עושות לכלכלה הפוליטית הבינלאומית ולפוליטיקה עצמה (ולהיפך). עורכת ומגישה: לי עמרם-אילת.

מלחמת שמונה השנים

למלחמת ששת הימים ב־1967 היה עוד אפקט נשכח: אולימפיאדה אלטרנטיבית, בולי אספנים ושבירת שיא ההפלגה באוניה. אורח: אל״מ (במיל׳) שלמה גואטה

עורך ומגיש: ערן מינהר, הפקה: אור מינהר, עריכה: ניר גורלי

"האמת היא" עם עפר שלח ופרופ' שאול חורב

עם 200 ק"מ חוף בים תיכון והיקף עצום של סחורות ואנרגיה שמגיע ממנו, האחריות הממשלתית על המרחב האדיר הזה מפוזרת- וספק מי יסובב את הראש אם תשאלו "סליחה, מי אחראי על הים פה?". עפר שלח משוחח עם פרופ' שאול חורב, איש ים ישראלי נדיר, על הזירה של העתיד שאין כמעט מי שחושב עליה בשבילנו.

Image

פודקאסט חדש בנושא "ספנות ונמלים" למרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית
שני פרקים מרתקים וחדשים בסדרת הפודקאסטים של המרכז
חלק ראשון - אלכס גרסון *האם יש תקווה לספנות הישראלית?*
חלק שני - אריה גביש *חייה ומותה של הספנות הישראלית

פרק חדש בפודקאסט של המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית והפעם בנושא איום הסייבר על חזית הנמלים עם חוקר המרכז איתי סלע

התפתחות הטכנולגיה יצרה איום חדש בשדה הגיאופוליטי- תקיפות סייבר. איתי סלע, חוקר סייבר, מסביר מי הם השחקנים על המגרש החדש הזה ומהם האינטרסים שלהם, מהו היקף האיום על תשתיות הנמלים של ישראל - וכיצד מנסה ישראל להתכונן כנגדו.

פרק חדש בפודקאסט של המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית : סין, ישראל והים שבאמצע

חברת SIPG הסינית זכתה במכרז של ממשלת ישראל לנמל המפרץ החדש בחיפה. ובכן, זה לא סוד שסין היא מעצמה הולכת וגדלה. אהוד גונן, חוקר במרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית מסביר על החשיבות הגיאופוליטית של הזכייה במרכז ועל האיום הביטחוני המרחף סביב העסקה.

באוקטובר 2020 התרחש אירוע היסטורי

בפעם הראשונה אחרי שלושים שנה ישבו נציגים של ממשלות ישראל ולבנון, וניהלו משא ומתן ישיר על סוגיה שנמצאת במחלוקת בין שתי המדינות- הגבול הימי בין ישראל ולבנון. מה המשמעות של גבולות ימיים וכיצד מותחים אותם?
אורח בפרק: ד"ר (עו"ד) בני שפיינר, עמית מחקר במכון לאסטרטגיה ימית שבאוניברסיטת חיפה.

המצאת המכולה הובילה תהליך גלובליזציה ששינה את עולם הספנות

אך כמו בכל מהפכה, יש מי שמשלם את המחיר. החל משינויים במבנה הפיזי של נמלי ישראל ועד קשיים בגיוס עובדים- מי הפסיד, מדוע הקשיים עדיין נושפים בעורפה של הספנות הישראלית והאם קיים פוטנציאל לשיקום הספנות הישראלית?

פרק חדש בפודקאסט של המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית: האינטרסים מאחורי ניהול משאבי הים

מנפט, דרך גז טבעי ועד אנרגיות מתחדשות.
במרחב הימי ישנם משאבים חיוניים המהווים בסיס ליצירת אנרגיה על פני כדור הארץ. ד"ר עילי רטיג, חוקר בתחום הביטחון האנרגטי וגיאופוליטיקה, מסביר לנו מה האינטרסים מאחורי סחר במשאבים אנרגטיים מן הים, וכיצד ניתן להבטיח אספקת דלק וחשמל במחיר סביר.

לרובנו הים הוא עוד מרחב בו אנחנו מבלים עם הקרובים וטובלים בימי קיץ חמים

אך מעבר לכך, ישנה חשיבות עצומה למרחב זה על עתיד מדינת ישראל. איים מלאכותיים, מסחר ואוצרות טבע- אילו סודות מרחפים סביב המרחב הימי המקיף את ישראל?
פרופ' שאול חורב, ראש המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית ופרופ' אורי שטנר מהחוג למדעים גאו-ימיים, בית הספר למדעי הים ע"ש לאון צ'רני מסבירים כיצד עיוורון ימי וחוסר מודעות משפיעים על תהליכים המתרחשים במרחב הימי.